8000 søkte etter utadvendte medarbeidere på FINN i fjor.

Ei venninne snublet over denne annonsen fra FINN i Oslo og var så grei og foreviget den for meg. Her har FINN tatt opp et viktig tema og vi heier på dem!

«8000 søkte etter utadvendte medarbeidere på FINN i fjor. Ingen søkte etter innadvendte. Her er det muligheter.» Med hashtaggen #bestilukketlandskap under.

Jeg kontaktet markedsansvarlig hos Finn for en kommentar. De mente egentlig at annonsen deres en er kommentar i seg selv, og at det er et spennende og viktig tema at vi er så ensidige i hvem vi leter etter i arbeidslivet. Dette er første gangen de analyserer språket i stillingsannonsene- det finnes dessverre ikke data på dette fra tidligere.

Det er mange spørsmål jeg stiller meg selv etter å ha sett gjennom mange jobbannonser. Hva slags samfunn ønsker vi? Hva skjer med barna i barnehager og skole, når det store flertall av ansatte er utadvendte? Hva tenker dere slike jobbannonser gjør med unge introverte jobbsøkere?

En slik ensidig tenking mener jeg er veldig uheldig. Vi trenger en variasjon av ulike personligheter, får å best mulig kunne se og forstå f.eks alle de ulike barna i barnehage og i skolen. De er også en blanding av ulike personligheter og behov, introverte, ekstroverte og midt i mellom, vi trenger alle.

Publisert
05/02, 2018